Valg af vinterdæk | Gode råd om vinterdæk i 2020

Valg af vinterdæk | 2019 - 2020

Efteråret og dermed også vinteren er over Danmark og det er på tide at begynde at kigge efter at få skiftet dine sommerdæk ud med vinterdæk - allerede når gennemsnitstemperaturen for dagen falder til under 7 grader anbefaler eksperterne at skifte til vinterdæk.

Der er ingen nedskrevne regler om hvornår du skal skifte til vinterdæk og det kan være svært at vurdere det rigtige tidspunkt for at skifte dækkene. Det anbefales dog både for din egen, samt dine medtrafikanters, sikkerhedsskyld at skifte til vinterdæk hvis du køre bil om vinteren.

Få skiftet hjulene for kun 249,- på værksted

Hos Autobutler kan du få Danmarks billigste hjulskifte for kun 249,- og du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på dækskifte, hjulskifte eller nye dæk og fælge her hvor du selv vælger et værksted i dit lokalområde.

Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud på hjulskift her

Hvor finder jeg billigst nye kvalitets vinterdæk?

Find dine nye vinterdæk hos Dækbutikken eller hos Dækonline.

Når du er på udkig efter billige kvalitets vinterdæk anbefaler vi at du shopper hos Dækbutikken. Dækbutikken er en anerkendt dækforhandler i Danmark og har altid billige priser.

Lovkrav om vinterdæk i Danmark

I Danmark er vinterdæk ikke lovpligtige. Vinterdæk er fremstillet af en gummiblanding der sikrer at dækkene forbliver bløde i kulden og derved sørger for det bedste vejgreb når vejtemperaturene falder, selvom der ikke er udskrevet et lovkrav om vinterdæk i Danmark viser utallige test og statistikker at det er en god ide at skifte til vinterdæk.

Hvis du vælger at skifte til vinterdæk på din bil foreskriver loven at der skal være monteret vinterdæk på alle hjul på køretøjet, ligesom at mønsterdybden minimum skal være 1,6 mm. Dækeksperter, herunder FDM, anbefaler at skifte sine vinterdæk når der er mindre end 3 millimeter mønster tilbage da mønsterdybden på dine vinterdæk er afgørende vinterdækkets egenskaber.

Pigdæk er tilladt fra den 1. november til og med den 15. april og skal ligeledes monteret på alle hjul på køretøjet.

Er mine vinterdæk for gamle?

Selvom du ikke slider dine vinterdæk helt ned på bilen kan de godt blive for gamle, og dæk har ingen udløbsdato. Ud fra DOT mærket på dækket kan du se hvornår de er produceret. DOT mærket er et firecifret tal der viser hvilken uge samt årstal dækket er produceret i og er skrevet på dæksiden. Et DOT mærke eksempel kunne være DOT2513 der betyder det er produceret i uge 25, 2013.

Der er tre faktorer der afgør om dine dæk er blevet for gamle, men en god tommelfingerregel siger at man bør skifte sine vinterdæk efter 5-6 år eller hvis de har mindre end 3mm mønsterdybde tilbage.

Før du får monteret dine vinterdæk på bilen til vintersæsonen må du tjekke om gummiet er blevet mørt, om der er synlige dækskader og om mønsterdybden er over 3mm.

Hvis dine dæk er blevet møre i gummiet, har synlige dækskader eller mønsterdybden er under 3mm bør du altid skifte til nye vinterdæk.

Husk vinterdækkene på ferien

Hvis turen går på vinterferie eller skiferie er det vigtigt at tjekke op på reglerne i det land man skal på ferie i, men også de lande man krydser på sin vej til destinationen skal man overholde den gældende lovgivning for landet.

Hvis din ferie krydser f.eks. Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien eller Sverige skal du ifølge lovgivningen i de lande have monteret lovlige vinterdæk på bilen, hvis du ikke har vinterdæk monteret får du en bøde af forskellige størrelser.

reklame

Montering af vinterdæk - hvor kan jeg få skiftet til vinterdæk?

Hvis du ønsker at få monteret dine vinterdæk på bilen eller har en anden dækopgave der skal udføres så vent ikke for længe med at få bestilt tid.

Når vinteren rigtig kommer kan det være svært at få en tid på et værksted også er der for sent - så book dine værkstedstider i god tid igennem Autobutler her.

Pak dine sommerdæk forsvarligt væk

Når du monterer vinterdæk på din bil er det vigtigt at du pakker dine sommerdæk forsvarligt væk.

Et dæk har bedst af at blive opbevaret tørt og lunt, det vil øge længden af levetiden på dækkene markant. Et andet godt tip er at rengøre dem inden de lægges væk for at undgå fastgroet snavs - så er de også lige til at montere til sommersæsonen næste år.Se videoen om gode råd til dækskifte fra Autobutler


Partnere