Hvad er hjuldata? | Hjulguide.dk

Hvad er hjuldata?

Hjuldata er en betegnelse der bruges for den tekniske data på hvilke fælge du kan anvende på bilen. Hjuldata dækker over flere begreber som krydsmål, ET mål, centerhuls mål og bolt/møtrik.

På denne side kan du læse mere om de vigtigste begreber indenfor hjuldata som du skal holde øje med, når du skal finde nye dæk eller fælge til bilen.

Hvad er krydsmålet?

Det første begreb er krydsmål. Krydsmålet er vigtigt at kende når du skal skifte fælge til bilen, da krydsmålet er det boltmønstre som spænder hjulet mod navet. De fleste biler har fælge hvor 4 eller 5 bolte er nødvendige, og krydsmålet definerer længden mellem boltene i cirklen.

Du kan læse mere om hvad krydsmål er her.

Hvad er ET mål?

ET målet er indpresningsdybden, og ET målet definerer hvor langt inde eller ude fælgene sidder på bilen. Din bil har et optimalt ET mål som er angivet fra fabrikken, og her må dit nye ET mål max afvige med 10mm på akslen.

Du kan læse mere om hvad ET mål er her.

Hvad er centerhuls mål?

Centerhuls målet er hullet i midten af fælgen hvor hjulet monteres på bilens nav. Centerhullet angives altid i millimeter og er diameteren af hullet.

Du kan læse mere om hvad centerhul er og hvordan du måler det her.

Hvad er Bolt/møtrik?

Bolt/møtrik begrebet dækker over om bilen kører med hjulbolte eller hjulmøtrikker, samt hvilken størrelse bilen anvender. Det er ikke irrelevant om bilen kører med 12 eller 14mm bolte, samt hvilken gevindstigning de har.


Du kan slå din bils hjuldata op i vores oversigt her.


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål