Hvad er krydsmål på fælge? | Hjulguide.dk

Hvad er krydsmål?

Krydsmålet er afstanden mellem de modstående huller i fælgen hvor boltene placeres på enten din alu- eller stålfælge. Krydsmålet kaldes også PCD, hulafstand eller boltcirkel.

Krydsmålet aflæses ved at angive antal huller gange med hulafstanden, som f.eks. 5 x 100 hvor det første tal angiver at der er 5 bolthuller og afstanden mellem hullerne er 100 millimeter.

Når du er på udkig efter nye fælge til din bil, er det første du bør kigge på krydsmålet. Krydsmålet afgør om fælgen kan monteres på din bil. De fleste biler kører med 3 til 6 bolthuller og hvis du er i tvivl om hvad dit krydsmål er kan du slå din bil op her.

Den nemmeste måde at undersøge dit krydsmål på er at slå din bil op i vores hjuldata database eller kigge i bilens instruktionsbog.

Kan jeg ændre krydsmålet?

Du kan bruge specielle spacere der konvertere dit krydsmål. Disse spacere er dog ikke lovlige, men de kan være nødvendige hvis du har en meget speciel fælg du gerne vil have på din bil.

Kan jeg selv måle krydsmålet?

At måle sit krydsmål selv kan være lidt en svær disciplin, du kan på billedet nedenfor her se hvordan du måler en fælge med 4 og 5 bolthuller. Det er vigtigt at du måler fra midten af bolten til midten af den anden bolt.

Mål selv krydsmål

Kender du allerede dit krydsmål?

Hvis du allerede kender dit krydsmål og har styr på din resterende hjuldata kan du købe nye dæk og fælge her hos Dækbutikken. De har altid lave priser på flotte fælge samt kvalitetsdæk.

Reklame


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål