Valg af sommerdæk | Sommerdæk 2020

VALG AF SOMMERDÆK I 2020

abovetitle

Foråret og sommeren er over Danmark, og det er nu på tide at få skiftet vinterdækkene ud med sommerdæk. Allerede når der ikke længere er udsigt til sne og is på vejene er det tid til at skifte til sommerdæk.

Vælg størrelse og find de bedste sommerdæk her til de billigste priser!

Det kan være svært at vælge de rette sommerdæk til bilen. At skabe sig et overblik over de mange forskellige mærker og modeller kan være uoverskueligt og derfor er det besværligt at finde frem til de dæk som faktisk både er pengene værd og sikre nok til at sætte på din bil.

Hvis du er blandt de mange danskere der er tvivl om hvilke sommerdæk du skal vælge kan du læse mere omkring valg af sommerdæk her.

Sommerdækket på din bil er ligeså vigtig en faktor for vejgrebet og sikkerhed som et godt vinterdæk er for bilen om vinteren.

Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

Fra sommerdækkets sæsonstart i april til og med oktober anbefales det altid er køre på sommerdæk eller helårsdæk. Eksperterne anbefaler at man skifter til sommerdæk så snart at vej temperaturen er 7 grader eller derover.

Når du skifter til sommerdæk i stedet for vinterdæk er det ikke kun sikkerheden der er værd at opveje. Et sommerdæk vil gøre at du kan køre længere pr. liter brændstof hvilket vil spare dig for penge, samt får du mere komfort, lavere støjniveau og de slides mindre end vinterdæk på en varm sommervej.

reklame

Billige kvalitets sommerdæk 2018

Find dine nye sommerdæk hos Dækbutikken eller hos Dækonline.

Når du er på udkig efter kvalitets sommerdæk anbefaler vi at du shopper hos Dækbutikken. Dækbutikken er en anerkendt dækforhandler i Danmark og har altid billige priser.

Lovkrav om sommerdæk

I Danmark har vi ikke et lovkrav om, at du skal montere sommerdæk på bilen. Det eneste loven foreskriver er, at der skal være minimum 1,6 mm. dybde på dit dæk mønster, og at dine dæk skal passe til bilens størrelse og bredde.

Det andet du skal være opmærskom på når du skal vælge sommerdæk er det skal være 4 ens dæk du montere på bilen. Det skal med andre ord være fire sommerdæk, fire vinterdæk eller fire helårsdæk. 

Der er ikke samme love i vores omkringliggende lande, hvilket du bør være særligt opmærksom på, hvis du skal på kør-selv ferie i udlandet.

Pak dine vinterdæk forsvarligt væk

Når du monterer sommerdæk på din bil er det vigtigt at du pakker dine vinterdæk forsvarligt væk.

Et dæk har bedst af at blive opbevaret tørt og lunt, det vil øge længden af levetiden på dækkene markant. Et andet godt tip er at rengøre dem inden de lægges væk for at undgå fastgroet snavs - så er de også lige til at montere til vinter sæsonen.