Valg af nyt batteri til bilen

abovetitle Valg af nyt batteri til bilen

Skrevet den af

Et velfungerende bilbatteri er afgørende for at sikre din bil kan starte, samt at alt det elektroniske fungerer i bilen. Lad os se på, hvornår det er tid til at skifte dit batteri, hvordan du finder det rigtige batteri, og vigtige punkter om batterikapacitet og koldstarts-strøm.

Hvornår skal jeg skifte batteri i bilen?

Bilbatterier har en begrænset levetid, typisk mellem 3 og 5 år. Hvis du begynder at opleve langsomme starter, problemer med elektrisk udstyr eller advarselslys i instrumentbrættet, er det ved at være på tide at overveje et nyt batteri. Hvis din bil har svært ved at starte når det er plusgrader kan du risikere at den ikke vil starte næste gang det er minusgrader. 

Hvordan finder jeg det korrekte batteri til bilen?

For at finde det rette batteri skal du se i din bils instruktionsbog, eller det nuværende batteri på bilen. Det er vigtigt at spænding, kapacitet, størrelse og koldstarts-strøm matcher med bilens specifikationer. 

På mange webshops indenfor biludstyr kan du slå din nummerplade op, og så vil søgefunktionen kun vise dig de batterier som passer til din bil. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi altid at du kontakter et værksted eller bilbutik, der kan hjælpe dig.

Batterikapacitet om vinteren

Koldt vejr kan påvirke batteriets ydeevne. Overvej at vælge et batteri med højere koldstarts-strøm, da dette hjælper med at sikre at din bil kan starte selv i lave temperaturer. Kontroller også batteriets kapacitet, da den kan påvirkes af koldere vejrforhold.

En af de hyppigste årsager til at bilen ikke kan starte er at der ikke er nok strøm på dit batteri. Det koster hurtigt mange tusinde kroner at få fat i vejhjælp for at blive startet hvis ikke du har en vejhjælps aftale med f.eks. Falck, SOS eller lignende. 

Koldstarts-strøm på batteriet

Koldstarts-strøm angiver batteriets evne til at levere strøm ved lave temperaturer. Jo højere koldstarts-strøm, desto bedre vil batteriet kunne klare koldt vejr. Vælg et batteri med passende koldstarts-strøm til bilen. 

Bilbatterier til start-stop-systemer

Hvis din bil har et start-stop-system, skal du vælge et batteri, der er designet til at håndtere hyppige start-stop af motoren.. Disse batterier er konstrueret til at levere stabil strøm og modstå gentagne afladninger. Det er oftest markeret på batteriet om det kan håndtere start-stop systemet på bilen. 

Kan jeg selv skifte mit batteri?

Selvom det er muligt at skifte bilbatteriet selv, anbefales det at have det udført af professionelle for at undgå skader og at du er sikker på at det er korrekt installeret.  Hvis du vælger at gøre det selv, er det vigtigt du følger manualen for at installere det nye batteri i din bil meget nøjagtigt for at undgå fejl, og dyre reparationer til følge. 

Hvor kan jeg få skiftet mit bilbatteri?

Bilbatterier kan udskiftes af bilværksteder. Det anbefales ikke at du selv skifter batteriet hvis du ikke har prøvet det før.

Det tager ikke ret lang tid, og koster oftest ikke særligt meget at få skiftet batteriet på et værksted. Overvej derfor om det er besparelsen værd at skifte batteriet selv. 


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål