Sådan opbevarer du bedst dine sommerdæk over vinteren

abovetitle Sådan opbevarer du bedst dine sommerdæk over vinteren

Skrevet den af

Det er ved at være sæson for at få afmonteret sommerdækkene og sat vinterdæk på bilen. Det betyder at nu skal dine sommerdæk opbevares indtil foråret hvor de igen skal findes frem igen, men hvordan opbevares de bedst?

Det første du bør gøre inden du afmontere vinterdækkene fra bilen er at markere hvor på bilen de sidder før de bliver afmonteret. Så har du mulighed for at montere dem på samme hjul igen næste år, da dækkene slides forskelligt er det ikke ligegyldigt om de skal sidde foran eller bagpå næste år. 

Inden du pakker sommerdækkene helt væk for i år er det vigtigt du tjekker dem grundigt. Det første du bør gøre er at kigge alle fire dæk igennem for skader, måle mønster dybden og se om de er blevet møre. 

Der er ingen grund til at opbevare dine sommerdæk hele vinteren hvis du alligevel skal ud og investere i nye dæk til næste år. Hvis du står over for et skift af dine sommerdæk finder du også de bedste priser i løbet af vintersæsonen.

Når du har gennemgået dine dæk for skader, mørhed og målt mønsterdybden er det en god idé at vaske både dæk og fælge inden opbevaring over vinteren og derefter lade dem lufttørre. Ved at vaske dem inden opbevaring sikre du dig at der ikke er snavs der sidder fast når sommerdækkene skal findes frem igen til foråret.

Når dine sommerdæk er klar til opbevaring, er det vigtigt at du opbevare dem køligt, mørkt og tørt. På den måde sikre du de bedste opbevaringsforhold for dine dæk. Temperaturen bør være omkring 15 grader. Hvis du opbevare dine sommerdæk under 0 og over 25 grader forkorter du dækkets levetid.

Hvis du skal opbevare dine dæk uden fælge opbevares de bedst stående, og må hverken hænges eller stables. Hvis du derimod skal opbevare dine dæk med fælge er det bedst hvis du hænger dem op eller stabler dem liggende. 

Hvis du skal ud og købe nye vinterdæk til sæsonen inden du afmonterer dine sommerdæk kan du læse vores guide til valg af vinterdæk her


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål