Nye love og regler for bilister i 2019

abovetitle Nye love og regler for bilister i 2019

Skrevet den af

Der er kommet et par nye regler og love for bilisterne i 2019 der er vigtige at kende til. Alle regler og love der er nævnt i denne artikel træder i kraft 1. januar eller i løbet af 2019.

Håndholdt mobiltelefon giver klip

I 2019 kommer det til udover en bøde at koste et klip i dit kørekort hvis du bruger håndholdt mobiltelefon under kørsel. De nye regler gælder også f.eks. håndholdte iPads, smartwatches, GPS og lignende udstyr. Der er ikke bekræftet en dato for hvornår klippet for håndholdt mobiltelefon indføres endnu.

At have bil uden ansvarsforsikring koster dyrt

Hvis din bil ikke opfylder den lovlige ansvarsforsikring fra 1. januar 2019 kan det blive en rigtig dyr affære. Fra 1. januar starter den nye takst der kommer til at koste brugeren af bilen 250 kroner om dagen i gebyr for manglende ansvarsforsikring.

Find den billigste ansvarsforsikring til din bil her.

Højere parkeringsbøder til tunge køretøjer

Parkering- eller standsningsafgiften for busser og lastbiler hvis totalvægt overstiger 3500 kg stiger i det nye år. I det nye år kommer det til at koste 2040 kroner for lastbiler og busser i stedet for 510 kroner at holde ulovligt.

Lovforslaget om forhøjelse af bøden skal være med til at undgå at lastbiler og busser ikke benytter statens rastepladser samt øvrige til at parkere ulovligt.

Forhåbentlig højere skrotpræmier

I 2019 er der planer om at vedtage en forhøjelse af skrotpræmien til 5000 kr fra de nuværende 2200 kr for gamle dieselbiler, dette bliver forhåbentlig vedtaget engang i 2019 så hvis du skal til at skrotte din dieselbil kan det måske betale sig at vente lidt endnu.

Lavere afgifter på elbiler fortsætter endnu

Ejere af elbiler med en værdi op til 400.000 kroner kan også i 2019 slippe for at betale registreringsafgift. Folketinget har vedtaget, at dyrere elbiler også slipper for 40.000 kr billigere i registreringsafgift.

For dyrere el, plugin, hybrid og naturdrevne biler forlænges fradraget i registreringsafgiften på 10.000 kr med et år.


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål