Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk i 2018?

abovetitle Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk i 2018?

Skrevet den af

Efteråret er langt indover Danmark og meteorologerne lover at den kolde tid er godt på vej – med frost og sne og det betyder at det er tid til vinterdæk.

Men hvornår skal man egentlig skifte til vinterdæk? En god tommelfingerregel er at man skal skifte til vinterdæk når gennemsnitstemperaturen for dagen er under 7 grader.

Dette er normalt omkring efterårsferien men i år er det faldet lidt senere. Der er ikke lovkrav om vinterdæk i Danmark selvom det anbefales af alle dækeksperter altid at køre med vinterdæk.

De fleste nærliggende lande har lovkrav om at vinterdæk monteres i vinterhalvåret.

Vinterdæk er bedre -og mest sikre!

Det er både for dig egen, og dine medtrafikanters, sikkerhedsskyld at du bør skifte til vinterhjul på bilen når du skal køre i vinterføre. Vinterdæk bremser nemlig meget bedre end almindelige dæk, oftest vil de almindelige sommerdæk bruge helt op til to gange så lang bremselængde som vinterdæk.

Vinterdæk virker ikke kun i sneen, de er også bedre på kolde asfaltveje der er våde, derfor anbefales det når temperaturen falder til gennemsnitligt under 7 grader at skifte sommerdækkene ud på bilen.

Skift til vinterhjul

Det er en god idé at skifte til vinterhjul i god tid, og meget især før den første sne falder, da det giver ekstra travlhed samt kø på værkstederne og dækcentre i hele landet.

Hvis du ikke selv har mulighed for at skifte til vinterhjul på bilen kan du her spare op til 40% på dækskifte eller hjulskifte på selvvalgt værksted – når du indhenter 3 tilbud får du den bedste pris på hjulskifte i Danmark og det er gratis samt 100% uforpligtende.

Danmarks billigste hjulskifte - kun 249 kr!

Bestil tid til Danmarks billigste hjulskifte på valgfrit værksted her

Det får du med: Afmontering af hjul, visuel kontrol af bremser, montering af hjul, kontrol af dæktryk.

Dermed er du helt dækket og klar til at køre vinteren i møde med et hjulskift.

Skal du have nye vinterdæk?

Læs vores guide til valg af vinterdæk i 2018 her. I vores guide til valg af vinterdæk har vi de bedste priser på de billigste, samt mest populære vinterdæk til bilen.


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål