Vinter sæsonen er startet, gode tips til køreturen i frostvejr

abovetitle Vinter sæsonen er startet, gode tips til køreturen i frostvejr

Skrevet den af

De fleste af os er her til morgen vågnet op til frost på bilruderne, og for nogen er det måske en overraskelse at temperaturen nu er under frysepunktet om natten og tidlig morgen.

Hvis du ikke har helt styr på at få bilen vinterklar har vi samlet et par gode råd her i artiklen. 

Vinterdæk er afgørende 

Hvis du ikke har skiftet væk fra dine sommerdæk endnu er det på tide at få bestilt tid hos dit lokale dækværksted. Hvis du begiver dig ud en kold frost morgen på sommerdæk er det vigtigt at du holder afstand, sænker farten og er ekstra opmærksom da der kan være meget glat.  

Tommelfingerreglen siger at man skal skifte til vinterdæk når temperaturen er under 7 grader, for her arbejder sommerdækkene ikke godt mere. Læs mere om skift til vinterdæk her. 

Få 3 gratis tilbud på at få skiftet til vinterdæk her

reklame

Styr på vejhjælpen

Er uheldet ude kan det være dyrt ikke at have vejhjælp på bilen hvis du skal bugseres væk. Mange forsikringsselskaber tilbyder vejhjælp som en del af abonnementet.

Få et godt tilbud på bilforsikring med vejhjælp her.

Varmt tøj

Pak varmt tøj og et par tæpper i bilen, hvis du skal vente på vejhjælp efter et uheld er det en god idé at kunne holde varmen et par timer i bilen. Når først frosten og sneen træder ind kan der være lang ventetid på vejhjælp.

Smør låsene

Du kan med fordel, hvis ikke du har centrallås der er fjernbetjent, smøre dine dørlåse med låseolie. Dette modvirker at de fryser til og vil hjælpe dig ind i bilen.

Skift sprinklervæsken

Når du hælder sprinklervæske på bilen er det vigtigt du sørger for at købe en der kan tåle lidt højere minusgrader end normalt, så undgår du at det fryser til når du anvender sprinkleren i frostvejr.

Forkæl din bil lidt ekstra og fjern vejsaltet

Vejsalt er godt få at gøre vejene nemmere at køre på og mere sikre, men det er hårdt ved bilens lak, bremser, undervogn og mange andre dele. Vask bilen en gang om ugen for at fjerne det værste vejsalt fra bilens lak.

Kør forsigtigt, og god tur ud i vintervejret.


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål