Eftermontering af anhængertræk

abovetitle Eftermontering af anhængertræk

Skrevet den af

Har du købt en bil der ikke er udstyret med et anhængertræk fra forhandleren? Og har du nu fået behov for at have anhængertræk på bilen? Så er montering af både faste, aftagelige og svingbare anhængertræk en nem opgave for en mekaniker.

Anhængertrækket har mange forskellige opgaver til bilen, og kan bruges til at trække trailere, campingvogne, hestetrailere, cykler og meget andet. Hvor meget de bil må trække afhænger af hvilken bil du har, og du kan altid slå op på motorregisteret om din bil må trække den krævede vægt.

Der er to valg du skal overveje inden du skal have monteret anhængertræk på bilen. Skal det være fast, svingbart eller aftageligt? Samt om du vil have 7-polet eller 13-polet stik.

Et 7-polet stik er den gamle type, og den stiktype der oftest er brugt førhen. Den nyere standard for stik er det 13-polede anhængerstik der giver flere muligheder for lys, for eksempel når du kører med campingvogn. Du kan altid anvende en adapter hvis dit stik på bilen ikke passer sammen med traileren.

Fast, svingbart eller aftageligt træk har alle fordele og ulemper. Fordelene ved svingbart og aftageligt træk er at det ikke kan ses bag på bilen når du ikke bruger anhængertrækket, hvis du derimod bruger dit anhængertræk ofte kan det være lettere med et fast træk da det altid sidder klar til brug.

Nogle gange kan det være billigere at få eftermonteret et anhængertræk end at bestille det fra ny sammen med din nye bil, undersøg altid prisen før du takker ja til bilforhandlerens tilbud.

Hvad koster det at få monteret anhængertræk?

Prisen for montering af et anhængertræk afhænger af hvilken bil det skal monteres på, samt hvilken type anhængertræk du ønsker monteret. Oftest er det billigst med et fast træk, aftageligt lidt dyrere og svingbart er den dyreste løsning. Nogle biler er født ”forberedt til anhængertræk” hvilket betyder at der er trukket kabler i bilen så det blot er selve trækket der skal monteres, dette påvirker også prisen.

Nyere biler er typisk lidt dyrere i montering end på gamle biler, da der både er lidt nyere teknik og kodning der skal tages højde for. Autobutler.dk har lavet en undersøgelse af den gennemsnitlige pris på eftermontering af anhængertræk, og er kommet frem til at det koster i gennemsnit 4.858 kr. at få monteret, kodet og godkendt anhængertrækket på bilen.

Udover indkøbsprisen er der også forskel i værkstedsprisen på at få monteret anhængertrækket, derfor anbefaler vi altid at du bruger autobutler.dk til at indhente 3 tilbud på monteringen for at du sikrer dig den bedste pris altid.

Indhent tilbud på montering her

Regler for montering af anhængertræk

Hvis bilen er under 8 år gammel så er det i nogle tilfælde muligt at montere anhængertrækket uden at få godkendt det hos en bilsynsvirksomhed, hvis bilen derimod er over 8 år gammel skal bilen synes hos en autoriseret synsmand for at blive godkendt.

Kravene fra SKAT er at anhængertrækket skal være monteret af et autoriseret værksted, udover det skal de udfylde blanket nr. 21.053 så bilen får en ny registreringsattest med ”synsfri sammenkobling”, samt skal der være et øje til bremse wiren.

Indhent tilbud på montering her

Gennemsnitspriser for montering af anhængertræk

Autobutler.dk har lavet en sammenligning med deres tjeneste hvad prisleje montering af anhængertræk ligger på.   

Dyrest er det for Audi ejere at få monteret træk på bilen og noget billigere er det hvis du ejer en bil fra Citroen, Peugeot, Ford eller lignende.

Bilmærke Gns. pris på træk Pris fra og til  
Audi anhængertræk 8.405 kr. 7.077 kr. - 9.669 kr. Få tilbud
Citroën anhængertræk 6.915 kr. 5.966 kr. - 7.977 kr. Få tilbud
Ford anhængertræk 6.415 kr. 5.308 kr. - 7.774 kr. Få tilbud
Hyundai anhængertræk 6.666 kr. 5.491 kr. - 7.968 kr. Få tilbud
Kia anhængertræk 6.973 kr. 5.820 kr. - 8.040 kr. Få tilbud
Opel anhængertræk 6.777 kr. 5.707 kr. - 7.953 kr. Få tilbud
Peugeot anhængertræk 7.162 kr. 6.182 kr. - 8.325 kr. Få tilbud
Renault anhængertræk 6.458 kr. 5.592 kr. - 7.426 kr. Få tilbud
Skoda anhængertræk 7.275 kr. 6.257 kr. - 8.574 kr. Få tilbud
Volkswagen anhængertræk 7.684 kr. 6.476 kr. - 8.975 kr. Få tilbud

Indhent tilbud på montering her


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål