6 tips til at gøre bilen vinterklar

abovetitle 6 tips til at gøre bilen vinterklar

Skrevet den af

Selvom det er efterår og vejret stadig er mildt så skal vi ikke glemme at lige om lidt er det vinter. Skiftet overrasker de fleste danskere hvert eneste år, og snart bliver det hverdag at skrabe is fra ruder, kæmpe med låse, og have vejsalt langt op af bilens sider.

I denne miniguide kommer vi med 6 nemme tips til at gøre bilen og dig selv vinterklar, så du ikke bliver ligeså overrasket i år.

1 - Vinterdæk, helårsdæk eller sommerdæk

Skift til vinterdæk eller som minimum helårsdæk! Vinterdæk fungerer meget bedre end sommerdæk i vinterhalvåret, og man skal passe på med at tro man kan det hele på sommerdæk når det er vinterføre. Du bringer både dig selv og andre i fare ved at køre på sommerdækkene.

Vælg et godt vinterdæk ved at læse vores guide til valg af vinterdæk i 2019-2020 sæsonen her. 

Hvis du skal købe nye fælge til dine vinterdæk kan du slå hjuldata på din bil op her på siden for at være sikker på de passer på din bil. 

2 - Tjek dæktryk og opbevar sommerdækkene korrekt

Når du skifter sommerdækkene er det vigtigt at tjekke dæktryk på vinterdækkene, det korrekte dæk er afgørende for bilens kontakt med vejen samt er der penge at spare. For at finde det korrekte dæktryk skal du aflæse bilens dæktrykstabel - denne er oftest placeret i døråbningen, i tankdækslet eller i bilens instruktionsbog. Hvis du mangler en dæktryk omregningstabel kan du finde den her

3 - Smør låsene på bilen

Inden frosten sætter ind kan du med fordel, hvis du ikke har fjernbetjent centrallås, smører dine låse med låseolie. Dette gør at den ikke kan fryse til når frosten kommer og vil hjælpe dig med altid at kunne låse bilen op.

Hvis du smøre dine låse før frosten slipper du for at hente varmt vand for at få frosne dørlåsene op. 

4 - Aircondition er ikke kun til sommer-brug

De fleste tror at aircondition kun er til varme sommerdage, men det er en rigtig god idé at bruge den om vinteren også. Airconditionen hjælper med at affugte bilen hurtigere så du undgår indvendig dug når du skal køre i bilen.

Dit aircondition system skal serviceres engang imellem, gerne hvert andet år, og det er en fagmand der skal fylde kølemiddel på anlægget. Du kan indhente et tilbud på aircon service her eller kontakte dit lokale værksted selv

5 - Fjern vejsaltet og vær god ved bilen

Vejsalt gør vejene mere sikre og nemmere at køre på, men vejsalt er hårdt for bilen. Det er både lak, undervogn, bremser og andre vitale dele der kan tage skade af vejsaltet.

Udover at vaske din bil hyppigere om vinteren, kan man på de fleste værksteder få udført et vintertjek samt rustbeskyttet sin bil.  

6 - Sprinklervæske fryser 

Sprinklervæske, såkaldt sommersprinklervæske, kan fryse til hvis der ikke er nok antifrostmiddel i. Hvis du køber færdigblandet sprinklervæske så sørg for at købe en der kan tåle lidt højere minusgrader end normalt, så undgår du at det fryser til når du anvender det i frostvejr. 


?
X

Har du nogen spørgsmål?

Vores chat er desværre offline men vores eksperter er klar til at hjælpe dig.
Stil dit spørgsmål herunder så svarer vi hurtigst muligt.

Klik her for at sende et spørgsmål