Ofte stillede spørgsmål og svar omkring vinterdæk

Ofte stillede spørgsmål og svar omkring vinterdæk

Skrevet den af

Er du I tvivl om du bør skifte til vinterdæk? Er vinterdækkene virkelig bedre til glatføre end sommerdæk? Og kan det egentlig betale sig? Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål omkring vinterdæk her hos Hjulguide og svaret på dem her.

Hvis du endnu ikke har fået monteret dine vinterdæk, kan du bestille tid til vinterhjul skifte hos Autobutler her og hvis du endnu ikke har købt eller valgt dit vinterdæk, kan du læse mere om valg af vinterdæk her.

Ofte stillede spørgsmål og svar omkring vinterdæk

Hvornår skal jeg montere vinterdæk?

Når gennemsnitstemperaturen kommer under 7 grader, skal du montere dine vinterdæk. Gummiet og mønsteret i et vinterdæk er lavet til at give et bedre vejgreb end sommerdæk og helårsdæk, dermed sikre du dig bedst muligt bremseevne på kolde, våde og snedækkede veje.

Kan mine vinterdæk blive for gamle?

JA! Vinterdæk kan godt blive for gamle, vinterdæk er lavet af naturgummi som er nedbrydeligt over tid, det betyder at dine vinterdæk både mister funktionalitet samt ældes som tiden går. En god tommelfingerregel er at dine vinterdæk kan bruges i 5 sæsoner medmindre de er slidt under minimumsgrænsen for mønsterdybden.

Hvordan tjekker jeg dækmønsteret på mine vinterdæk?

De fleste vinterdæk har en slidindikator der fortæller hvornår dækket er slidt ned til minimum. Der er et lovkrav i Danmark om at mønsterdybden på dine vinterdæk skal være minimum 1,6mm. Hvis dine dæk kommer ned til dette minimumsmærke på slidindikatoren, skal du skifte dine vinterdæk.

Betyder vinterdækkets bredde noget?

Nu smallere dækket er, nu bedre kan det stå fast i sneen så købt et så smalt vinterdæk som muligt.

Slides vinterdæk hurtigere om sommeren?

Vinterdæk slides generelt hurtigt end sommerdæk og helårsdæk da gummiblandingen er blødere, men det er hele året og ikke kun om sommeren.

Larmer vinterdæk mere end sommerdæk?

De fleste kvalitetsvinterdæk støjer ikke mere end almindelige sommerdæk.

Hvor kan jeg få mine vinterdæk monteret?

Hvis du endnu ikke har fået monteret dine vinterdæk, kan du bestille tid til vinterhjul skifte hos Autobutler her.

Giver vinterdæk bedre greb i glatføre?

Ja, vinterdækkets gummiblanding og mønsteret i dækket er udviklet til at give bedre greb i glatføre end sommerdæk og helårsdæk.

Skal jeg bruge vinterdæk hvis jeg har firehjulstræk?

Ja selvom din bil er udstyret med firehjulstræk anbefales det stadig at montere vinterdæk på bilen.

Det sner ikke – skal jeg stadig skifte til vinterdæk?

Når gennemsnitstemperaturen kommer under 7 grader, skal du montere dine vinterdæk uanset om det sner eller ej.

Hvor mange af danskerne benytter vinterdæk?

Næsten hver femte bilist udsætter både sig selv og sine medtrafikanter for unødig fare ved ikke at montere vinterdæk på bilen når de køre på de danske veje om vinteren. Bilisterne der ikke anvender vinterdæk bør tænke på at det giver langt større trafiksikkerhed både for sig selv og sine medtrafikanter at køre med de korrekte dæktyper.

Hvor mange kilometer kan et vinterdæk køre?

Normalt kan man køre mellem 20.000 – 40.000 kilometer på et sæt nye vinterdæk, men det afhænger af hvilket vinterdæk mærke du vælger, hvilken bil du kører i samt hvordan du kører bilen.

Hvor mange mm. Mønster på vinterdæk?

Loven i Danmark foreskriver at der skal minimum være 1,6mm dækmønster på vinterdæk, dog anbefales det af dækeksperter at vinterdæk skiftes allerede ved 3-4mm, da dækkets evner betydeligt forringes her. Derfor har de fleste vinterdæk også en slidindikator ved 3mm.

reklame


Partnere